Lectura fàcil: Llibres per a tothom

Sabeu què és la Lectura Fàcil?

Llibres Lectura fàcil

A Cruïlla entenem la lectura com un dret inexcusable. És per aquest motiu que creiem que tots els nens i nenes, independentment de les seves capacitats d’aprenentatge, tenen dret a poder gaudir de la lectura per igual. Perquè el deure de fer arribar llibres accessibles de qualitat a tots els nens i nenes ens correspon a tots: a les editorials, als mestres, als pares…

Per què son diferents els llibres de Lectura Fàcil?

Facilitar l’accés a les històries que hi ha als llibres requereix tenir en compte una sèrie de normes molt concretes relacionades amb la longitud de les frases, la selecció de vocabulari, la disposició del text i les il·lustracions, etc. Així, els nens i nenes amb necessitats específiques o dificultats amb l’idioma poden llegir a l’aula els mateixos llibres que els seus companys.

A més, els nostres llibres han passat per un procés de validació amb nens amb diferents dificultats (dislèxia, Asperger, TDAH, síndrome de Down, dificultats lectores, problemes d’aprenentatge o cognitius, estrangers que estan aprenent català…) amb l’objectiu d’assegurar-nos de la qualitat i eficàcia de l’adaptació.

L’enriquiment d’una lectura comunitària, la que es realitza a les aules, no pot deixar fora a ningú. Aquest valor de la lectura en grup va més enllà de comprendre una història, la lectura en comú és compartir amb el company del costat com m’afecta la trama, amb quin dels protagonistes m’identifico més, com ha canviat la meva vida després de llegir aquest llibre…

Per això és tan urgent la publicació d’aquests tipus de llibres de Lectura fàcil, perquè permeten que tots els alumnes comparteixin les històries, emocions i vivències viscudes dins i fora de l’aula.

Lectura fàcil d’El Vaixell de Vapor

La llista d'aniversari

Set vides

Els somnis de l'Aurèlia

 
La llista d'aniversari Set vides Els somnis de l'Aurèlia  

 

El cCub dels Estranys

Em dic Skywalker

El robatori del segle

 

El Club dels Estranys Em dic Skywalker El robatori del segle  

Afegeix un nou comentari

Related Posts

Les Princeses Drac i Els Futbolíssims, ara en còmic!

ELS CÒMICS ARRIBEN A CRUÏLLA!
Llegeix més

El llibre de la xocolata

El llibre de la xocolata
Llegeix més

Un món per descobrir!

Un món per descobrir!
Llegeix més

Coneixes els tresors dels pirates?

Coneixes els tresors dels pirates?
Llegeix més

See all Posts

Top