Premis El Vaixell de Vapor i Gran Angular 2022

La cerimònia d’entrega dels premis El Vaixell de Vapor i Gran Angular es celebrarà el pròxim dia 17 d’octubre.

Premis EVV i GA

El dia 17 d'octubre a les 19:30 hores se celebrarà la cerimònia d'entrega del Premi de literatura infantil El Vaixell de Vapor i el Premi de literatura juvenil Gran Angular.

Aquests guardons van ser creats per l'Editorial Cruïlla i la Fundación SM fa 38 i 32 anys, respectivament, amb l'objectiu d’impulsar la creació literària en català.

Aquests premis són molt importants perquè premien la creació de literatura per a infants i per a joves en català. Es busquen obres que fomentin el gust per la lectura i transmetin valors humans i socials.

Cada any, per seleccionar les obres guanyadores, es convoca un jurat selecte format per especialistes de la literatura, la pedagogia, l'educació i una representació de l'entitat organitzadora. Els membres d'aquest jurat reben les obres presentades al premi i trien les que s'incorporaran a les col·leccions més emblemàtiques de l'editorial.

Si voleu conèixer els guanyadors d'aquest any, estigueu atents a les novetats de les nostres xarxes socials. Els guanyadors es comunicaran el dia 6 d'octubre amb una roda de premsa i el dia 17 d'octubre celebrarem una gran festa amb convidats especials.

Seguidament, us presentem les obres guanyadores dels premis El Vaixell de Vapor i Gran Angular dels darrers anys:

Col·lecció El Vaixell de Vapor

 

El país de cralEl país de cral

Gemma viu a Vellamina, un poble de 5 cases i 7 habitants envoltat d’un bosc on hi ha una mina a la qual no la deixen acostar. D’aquella mina s’hi extreia el cral, un mineral amb propietats úniques que es va acabar fa molts i molts anys.

Un dia, prop de la mina, hi troba Arles, un xiquet molt estrany que li revela l’existència d’un món extraordinari amagat sota terra. Gemma voldrà saber-ho tot sobre aquest país misteriós i, sense proposar-s’ho, també descobrirà el secret més ben guardat del seu poble.  

Veure llibre

L'extraordinari cas dels objectes aparegutsL'extraordinari cas dels objectes apareguts 

De qui són tots els objectes desconeguts que han aparegut a casa d'en Geni? Ell i el seu veí emprendran un viatge carregat d'aventures i ho descobriran. 

Veure llibre

 

Jo, en Watson i l'armari de la Jacqueline Jo, en Watson i l'armari de la Jacqueline 

La Isolda ha trobat unes fotos antigues dins un llibre que li han regalat. Hi surten dues nenes petites i una dona molt misteriosa. Qui deuen ser? Ella i el seu amic Watson comencen una investigació per esbrinar-ho i fer arribar les fotos al seu destinatari. Pel camí, descobriran una part de la història del seu barri i resoldran el misteri de l'armari de la Jacqueline. 

 

Col·lecció Gran Angular:

Els últims dies del Falcó Els últims dies del Falcó

L’any 1730, Alphonse Piquemal arriba a Borbó, una illa isolada al mig de l’oceà. Busca algun exemplar de dodo, un ocell pràcticament extingit, per afegir-lo al catàleg de l’Enciclopèdia. Alphonse és un apassionat de la història dels pirates, i justament a Borbó està empresonat Olivier Levasseur, dit el Falcó, un capità pirata llegendari que no vol revelar on va amagar el seu gran tresor. A l’illa, Alphonse també coneixerà el món, cruel i injust, dels esclaus i els cimarrons.

Veure llibre

 

La música del diable La música del diable

L'avi de Sara, un músic molt prestigiós, ha desaparegut. En l'última carta que va escriure hi ha un missatge estrany i un codi QR per desxifrar. Aquest només és el primer enigma. El que més inquieta Sara és la constant aparició de referències al diable i la certesa que el seu avi estava molt espantat abans de desaparèixer.

Veure llibre

 

Prop de les bombes Prop de les bombes

Un grup de nois i noies viuran la por, el fred i la fam dels últims deis de la Guerra Civil. Empaitats per l'avanç de les tropes franquistes i acompanyats per una cuidadora i el conductor d'un motocarro desmanegat, inicien una fugida cap al nord. Senten el soroll de les bombes darrere. Però encara és pitjor el que els espera davant.

Veure llibre

 

La segona vida del Marc La segona vida del Marc

L’Abel és un jove que fa de cangur del Marc. Al principi tot va bé i els dos connecten de seguida. Però al cap de poc temps, el nen comença a parlar d’una suposada vida anterior i de la seva família «d’abans», quan vivia en un poble de la costa. L’Abel, estranyat, ho explica a l’Aurora, la mare del Marc, però ella no hi dona importància i ho atribueix al fet que el seu fill té molta imaginació. L’Abel no queda tranquil, perquè el Marc li descriu detalladament la casa i el poble on vivia, els seus altres pares i avis, en diu els noms i assegura que ell es deia d’una altra manera... Però quan li parla d’uns fets tràgics que assegura que va viure, l’Abel s’obsessiona amb la història. El que no s’imagina és que aquella criatura a qui en principi havia de cuidar per guanyar una mica de diners el deixarà trasbalsat per sempre més.

Veure llibre

 

Afegeix un nou comentari

Top