El Vaixell de Vapor és una col·lecció infantil publicada tant per SM com per Cruïlla, creada el 1978 en castellà i el 1985 en català, i que actualment s’ha convertit en un referent de la literatura infantil.

En aquesta col·lecció es publiquen els llibres guardonats amb el Premi de Literatura Infantil El Vaixell de Vapor, convocat per la Fundació SM.

Els títols d’El Vaixell de Vapor s’agrupen per edats i capacitats lectores, en diferents sèries què s’ordenen per colors perquè els pares, professors i nens tinguin una orientació clara sobre les lectures més apropiades. A continuació t'oferim alguns dels títols més emblemàtics de cadascuna de les sèries de la col·lecció:

El Vaixell de Vapor


Sèrie Blanca

(+ 6 anys / primers lectors)

Dirigida a nens que comencen a llegir. Amb línies curtes, vocabulari adaptat i il·lustracions a color que ajuden a comprendre el text i afavoreixen l’educació estètica del lector.


Sèrie Blava

(+7 anys)

Dirigida als nens que ja saben llegir. Aquests llibres són curts, tenen una lletra gran i il·lustracions. En aquesta col·lecció trobaràs personatges amb els quals gaudir de moltes hores de lectura.


Sèrie Taronja

(+8 anys)

Dirigida als lectors que s’atreveixen amb textos més llargs. L’humor i l’aventura són els temes principals d’aquesta sèrie.


Sèrie Vermella

(+10 anys)

Dirigida als lectors experts. Es tracta de novel·les en les quals el contingut i la forma literària tenen una importància similar. Les novel·les d’aquesta sèrie retraten principalment el món d’avui, el que els ha tocat viure als lectors d’aquesta edat.

Top