Pam i Pipa

Pam i pipa, és una col·lecció de quaderns per cobrir tots els continguts curriculars de matemàtiques a Educació Infantil.

Mates a l'aula!

La col·lecció de matemàtiques Pam i Pipa està formada per 27 quaderns trimestrals organitzats en 3 blocs combinables (3 quaderns de cada bloc per curs), pensats per comprendre el món fent èmfasi en la matemàtica i treballant capacitats estratègies de raonament

Les activitats de Pam i pipa presenten un enfocament: 

  • Comunicatiu, perquè plantegen activitats per treballar habilitats de comunicació i expressió: "Conversar per aprendre". 
  • Creatiu, perquè proposen una matemàtica rica, amb diverses solucions, propera i generadora de coneixement plantejant nous problemes. 
  • Contextualitzat en el món dels infants, amb plantejaments, situacions i imatges properes als nens i nenes. 

Materials del projecte

Quaderns

Els quaderns cobreixen tots els continguts curriculars de matemàtiques d'Educació Infantil

Cada quadern gira a l'entorn d'un tema (la roba, el cos, els animals…), de manera que permet dur a terme un treball per projectes, i inclou un conte relacionat amb contingut matemàtic. 

Els quaderns, un per a cada trimestre, s'organitzen en 3 blocs, amb un enfocament diferent cada un. En tots els quaderns s'inclouen indicacions dels continguts curriculars de matemàtiques als quals les activitats donen resposta. El mestre pot combinar, si ho vol, quaderns de diferents blocs en un curs per treballar les matemàtiques de maneres diferents o bé pot escollir els tres quaderns del mateix bloc: 

Raonament 

Quaderns per treballar estratègies de raonament: situació en l'espai, reconeixement de quantitat, símbols…

Problemes

Quaderns per aprendre estratègies de resolució de problemes senzills i desenvolupar el pensament lògic. 

Descoberta

Quaderns per treballar estratègies d'exploració i descripció de l'entorn: relacionar continguts, exploració…

A més, cada quadern inclou un conte amb contingut temàtic!

Grafinombres

Quaderns Grafinombres per treballar sistemàticament habilitats matemàtiques bàsiques com són el recompte, la correspondència de cada quantitat amb un nombre i el seu nom o l'escriptura de nombres. Cada quadern presenta nocions espacials temporals i també els colors

Per als mestres, els quaderns disposen de guia didàctica descarregable

Top