12 mesos, 12 projectes: Reintegració social amb Ciudad Don Bosco

Un projecte de reintegració social per a joves desvinculats de grups armats

Grafits amb missatges de pau

La Fundación SM #RegalaEducació. Per això ha creat 12 projectes que contribueixen al desenvolupament d’una educació de qualitat, universal i per a tots. Descobreix aquí totes les iniciatives.

Un dels projectes impulsats per la Fundación SM és el Programa d’integració social de joves desvinculats de grups armats, desenvolupat en col·laboració amb l’organització sense ànim de lucre Ciudad Don Bosco-Salesianos i l’Institut Colombiano de Bienestar Familiar. Aquest programa està adreçat a joves i menors d’edat de la ciutat de Medellín (Colòmbia).

 

A Medellín es viu una situació molt greu de violència i confrontació armada que s’agreuja cada dia. Són els joves de la ciutat qui més en sofreixen les conseqüències dels conflictes polítics-socials. Per aquest motiu, aquest programa va dirigit a ells. El programa pretén donar atenció integral, formació tècnica, suport psicosocial i pràctiques laborals a adolescents desvinculats del conflicte armat per aconseguir la seva inclusió social i el restabliment de la seva estructura de vida.

La clau del programa és situar a l’adolescent en el centre de la seva pròpia història. Per aquest motiu es porta a terme un procés de 3 accions:

  • Pedagogia de la confiança: consisteix a oferir un suport psicosocial als joves, un cop fet i elaborat el diagnòstic dels seus problemes i les seves necessitats. És a dir, psicòlegs, treballadors socials, nutricionistes i altres professionals involucrats, desenvolupen un pla personalitzat per a cada afectat.

  • Pedagogia de l’esperança: es tracta de proveir als nois i noies de coneixements i competències que els ajudin a tenir una carrera professional, formant-los de forma teòrica i pràctica a tallers de diferents matèries.

  • Pedagogia de l’aliança: en aquesta última etapa, es busca que els joves es reintegrin totalment a la societat, a més d’ajudar-los a reconstruir els seus vincles socials i familiars, més enllà de la qüestió educativa o laboral.

Vols col·laborar amb aquest projecte?

Si vols col·laborar amb aquest projecte, #RegalaEducació i aporta el teu granet de sorra al futur d'aquests joves. Així contribuiràs a la realització dels projectes educatius que la Fundación SM desenvolupa en nou països d'Iberoamèrica.

Escull tu mateix

Agenda solidària 2019

Quadern il·lustrat

Bloc de notes

Bossa ecològica

Agenda solidària 2019 de la Fundación SM

Quadern il·lustrat solidari de la Fundación SM

Bloc de notes solidari de la Fundación SM

Bossa ecològica solidària de la Fundación SM

Compra

Compra

Compra

Compra

 

 

Cruïlla forma part de la Fundación SM, la qual destina els seus beneficis a programes culturals i educatius, amb especial atenció als col·lectius més desfavorits. Amb la compra de qualsevol producte de SM o Cruïlla col·labores indirectament que aquest i altres projectes continuïn endavant. Cada aportació compta. Junts ho farem possible!

Afegeix un nou comentari

Top