• Cric-crac Llengua

El projecte Cric-Crac de Llengua proposa un treball actiu i manipulatiu que motiva l’interès de l’infant per la llengua a partir del reconeixement de la utilitat que té.

El projecte treballa els 4 blocs de la comunicació (parlarescoltarllegir escriure) de manera globalitzada. La seqüència de treball respecta les fases de la lectoescriptura i els diferents nivells dels infants.

El fil conductor

Cric-Crac Llengua té un fil conductor relacionat amb el treball de la llengua que fa significatiu el treball a l'aula. Es tracta d'un personatge que fa la funció de mascota i que és qui provoca situacions d'aprenentatge relacionades amb els blocs de la comunicació (parlar, escoltar, llegir i escriure).

Si els vols conèixer millor mira els contes!

Per a 3 anys

En Piula és un drac entremaliat però molt entranyable. Viu al forat de fum, en un bosc prop d'una granja. De vegades va pel bosc fent el fatxenda i, un dia, fer una entremaliadura a la granja i va acabar remullat. De fet, és tan entremaliat que els animals fan un assemblea per aturar les seves entremaliadures...

 

Per a 4 anys

La Nora és una fada d'aigua. Té ales, una vareta màgica i es vesteix amb elements de la natura. La Nora va néixer a sota l'arc de Sant Martí i va haver de decidir el color de les seves ales. És una fada bona i li agrada molt la natura. Un dia va despertar els animals que hivernen i, un altre dia, va intentar ajudar un bernat pescaire a volar.

Per a 5 anys

Malauradament en algunes zones la població de pardals està desapareixent però encara n'hi ha a les nostres ciutats i pobles. Un d'ells és en Morris, un pardal que viu en un entorn urbà i ajuda tothom: un ibis que s'ha perdut, una sargantana que vol viure una aventura dalt dels núvols, la llavor d'un arbre de l'alegria...

Material

De l'alumne

  • Quaderns trimestrals (dos quaderns a 3 anys), amb encunyats i adhesius.
  • Llibre de lectures L'Alegria de llegir, a 4 i 5 anys.
  • Quadern d'autoavaluació M'agrada aprendre.

Per al professor

  • Guia didàctica amb les orientacions per treballar amb el projecte, la descripció de les sessions, les indicacions sobre els materials a emprar, els objectius, les capacitats i les intel·ligències múltiples que es treballen, els recursos digitals per a les sessions o per ampliar...
  • Recursos digitals. Programacions, taules d’avaluació, suggeriments i materials per a les sessions, activitats provocades pel personatge, els contes del projecte i continguts digitals i interactius.

Per a l'aula

  • La casa curiosa: et permetrà treballar les lletres i els sons de manera multisensorial i experiencial
  • Llibres de gran format: reculls de textos i contes per fer lectura compartida
  • Personatges per penjar i fer un racó des d’on provocar les sorpreses que inicien les sessions

Entorn digital

El projecte Cric-Crac t'ofereix la possibilitat de treballar amb tots els materials en format digital. De la mateixa manera, et proposa jocs d'activació que ajudaran els infants en el procés d'aprenentatge de l'escriptura.

També hi trobaràs tots els recursos didàcticsmodels de textosplantilles descarregables activitats interactives per dur a terme les sessions.

A més, l'entorn digital et permet pujar els teus recursos compartir-los amb les famílies fent un diari de classe.

Top