PERQUÈ AMB LA CURIOSITAT COMENÇA TOT 
I PER QUÈ, PROFE? 

Un infant que se sent segur no té por de preguntar. Rialles et proporciona eines per ajudar-te en aquesta tasca. 

I per què, profe? és, probablement, la frase que més es repeteix a l'etapa d'Educació Infantil. El perquè és una porta oberta a la curiositat, és la clau amb què els més petits comencen el seu procés d'aprenentatge. Perquè la curiositat i la seguretat van de la mà.

El mètode de Rialles et proposa pautes per generar ambients de confiança i crear l'entorn adecuqat per promoure la curiositat. És a partir d'aquest moment quan podem començar a fomentar els perquès. Per això, Rialles et proposa el repte, el joc, l'experimentació, el diàleg i el pensament reflexiu. La teva classe està plena de curiositat.

Metodologia del projecte

 

El mètode de Rialles et proposa pautes per generar ambients de confiança i crear l'entorn adequat per promoure la curiositat. És a partir d'aquest moment quan podem començar a fomentar els perquès.

Per això, Rialles et proposa el repte, el joc, l'experimentació, el diàleg i el pensament reflexiu. La teva classe està plena de curiositat.

LA HISTÒRIA DE RIALLES...

Al Bosc de les Rialles hi viuen uns petits sers aventurers i alegres que tenen una característica molt peculiar: sempre porten al damunt unes gorres molt especials. Aquestes gorres tenen un cascavell que fan sonar quan estan contents. 

A aquests éssers els encanta riure: La rialla és molt important per a ells! De fet és tan, tan important que succeeix una cosa fantàstica quan tots riuen a la vegada. Amb el riure, els cascavells de les seves gorres ressonen i un conte nou i preciós brota màgicament de l’arbre més especial de tot el bosc: l’arbre dels contes. 

Pam, la mascota de la història de Rialles per a alumnes de 3 anys

3 anys

Mina, la mascota de la història de Rialles per a alumnes de 4 anys

4 anys

Turi, la mascota de la història de Rialles per a alumnes de 5 anys

5 anys

Les claus del projecte

 

Educació emocional

Els nens emocionalment sans aprenen millor. Aconseguir que posin nom a les seves emocions i puguin reconèixer el que senten els ajudarà a conèixer-se i a comunicar-se millor amb els altres, la qual cosa influirà de manera positiva en el seu procés d’aprenentatge.

Mitjançant diferents materials i de forma contínua, Rialles ofereix una progressió en el coneixement i la regulació de les emocions. Tot això es recolza en un fil conductor motivador que t’ajudarà a aprofundir-hi.

 

Pensament logicomatemàtic

 El fet que l’alumne construeixi el seu aprenentatge a partir de la seva pròpia experiència és bàsic per aconseguir una comprensió interiorització adequades. 

A través del pensament, el diàleg, el joc i la manipulació, els alumnes adquireixen nocions logicomatemàtiques

Rialles et permetrà acompanyar-los durant el procés de raonament, respectant els diferents ritmes individualitats de l’aula.

Aprenentatge de la llengua

És fonamental en l’etapa d’Infantil que l’alumne treballi la comprensió i l’expressió oral, així com les capacitats bàsiques prèvies a la lectura i l’escriptura.

Amb aquest objectiu, Rialles fomenta el pensament lingüístic verbal en cinc àmbits de contingut i d’una forma progressiva i pautada.

Aprenem junts

Quan treballem plegats aprenem més, de manera més significativa i també amb moltes més Rialles. És per això que el nostre projecte desenvolupa una proposta metodològica que inclou un temps i un espai per a treballar en grups petits i grans. En aquest sentit, Rialles et proposa el treball pautat i programat de El Bon diaEls raconsEl projecte.

I a més...

Aprendre a pensar: per aconseguir fomentar l’aprenentatge significatiu i l’autèntica comprensió, mitjançant el pensament profund, d’una manera senzilla, sistemàtica i eficaç. 

Educació mediambiental: Per educar els nostres infants en el respecte a la biodiversitat i el compromís amb el planeta i els éssers que l’habiten

Intel·ligències múltiples: Per aconseguir un aprenentatge eficaç en tots els alumnes, aprofitant les seves fortaleses per així millorar-ne les debilitats.

EL CONTEJOC DE RIALLES...

Un Passeig d'Allò Més Màgic, el Contajocs del Projecte Rialles

La Pam, la Mina i en Turi i la història d'un descobriment màgic... 

Si voleu conèixer la Pam, la Mina i en Turi (o si sou usuaris de Rialles i ja heu llegit tots els seus contes) llegiu el contejoc de Rialles. Així els alumnes tindran l'oportunitat de divertir-se amb els tres petits personatges... Els encantaran

DESCARREGA EL CONTE

La proposta d'avaluació de Rialles

Consierem que el paper més important del professor en l’avaluació és el procés d’observació i escolta a l’alumne.

Per tal que puguis seguir el progrés de cadascun dels teus alumnes, a Rialles t’oferim una proposta d’avaluació que engloba tot el curs totes les àrees de coneixement de l’etapa.

DESCARREGA'T LA PROPOSTA D'AVALUACIÓ

DESCARREGAT EL CATÀLEG

Top