Viatgem al Japó... sense moure’ns de casa

Descobreix el Japó i gaudeix-ne en família

Ens quedem de vacances

Aquesta Setmana Santa #EnsQuedemDeVacances, però no per això hem de renunciar a viatjar... encara que sigui amb la imaginació. Recrea en família les destinacions que et proposem i participa en el nostre repte

Avui viatjarem fins al Japó, un país de l’est d’Àsia on les tradicions, la cultura pop, la gastronomia i l’anime han traspassat fronteres. Vols saber com et pots acostar a la seva cultura sense moure’t de casa? Aquí us deixem unes quantes propostes per passar un dia impregnat del Japó!

 

Un país al menjador

Podem recrear un menjador com els de les cases tradicionals japoneses fent-hi uns senzills canvis. Si a casa no teniu cap terra de fusta podeu fer servir catifes o mantes, que ens serviran com a tatami.

Quan entrem al nostre menjador haurem de deixar a fora les sabates, ja que pels japonesos les sabates porten a casa les males vibracions de l’exterior. Podem caminar descalços o bé fer servir sandàlies.

Podrem completar l’escenari amb una planta o, si ens animem, també podem pintar un quadre de flors primaverals o fer figuretes d’origami. L’única condició és que només podrem fer servir paper i les mans. 

 

 

Apujarem bé les persianes perquè entri llum i posarem una mica de música tradicional japonesa per ambientar-nos.

Bates i barnussos ens serviran per simular un quimono. I els més atrevits poden fer servir llençols i convertir-se en lluitadors de sumo, l’esport nacional del Japó.

 

Un dinar

Quan pensem en la gastronomia japonesa ens ve al cap el sushi. Aquest menjar és un dels que han traspassat fronteres i que podem trobar més fàcilment en restaurants. Tanmateix, la seva elaboració i ingredients no són tan habituals de trobar al nostre rebost. Per això us proposem una manera diferent de fer el plat estrella japonès: pastís de sushi!

El podem preparar amb els ingredients que tinguem a casa, com més ens agradi, i també podrem demostrar la nostra habilitat amb els bastonets a l’hora de menjar. Tot seguit us deixem una recepta senzilla per preparar pastís de sushi.

 

 

Tarda de cinema

I si preparem una sessió de cinema al nostre propi menjador? Cada membre de la família es pot ocupar d’una tasca perquè la tarda de cine sigui perfecta.

Amb paper i colors podem elaborar les entrades de cinema i repartir-ne una a cadascú. No ens podem oblidar de posar-hi el títol de la pel·li, el dia i l’hora.

Crispetes, pipes, fruits secs, crudités de verdures amb salsa... tot s’hi val per amenitzar la vetllada de cinema. 

L’acomodador es pot encarregar de preparar el menjador, d’organitzar els seients i d’abaixar les llums. Fins i tot hi podem convidar (de manera virtual) amics i familiars perquè mirin la pel·lícula al mateix temps que nosaltres i comentar-la després del visionat.

Ho tenim tot? Doncs ara toca silenciar el mòbil i gaudir en família de pel·lícules ambientades al Japó. 

El meu veí Totoro (a partir de 5 anys)

Explica la història d’una família japonesa que es trasllada a viure al camp. Les dues filles, la Satsuki i la Mei, fan amistat amb en Totoro, un esperit del bosc. El pare és un professor universitari que estimula la imaginació de les seves filles relatant-los faules i històries màgiques sobre follets, fantasmes i esperits protectors de les llars. És un relat sobre el valor de la imaginació durant la infància.

Cars 2 (a partir de 5 anys)

Per bé que aquesta pel·lícula no és japonesa, bona part de la cinta està ambientada a Tòquio. Podrem reconèixer els paisatges i monuments més famosos de la capital del Japó mentre ens divertim gràcies a les aventures esbojarrades d’en Raig McQueen i els seus amics en el primer Campionat Mundial del cotxe més ràpid del planeta.

Your name (a partir de 13 anys)

Un dia en Taki i la Mitsuha descobreixen que durant el son els seus cossos s’intercanvien, i es comencen a comunicar per mitjà de notes. A mesura que aconsegueixen superar, a empentes i rodolons, un repte rere l’altre, entre els dos es va creant un vincle que de mica en mica es converteix en alguna cosa més romàntica. Una pel·lícula que tracta el tema de l’amor adolescent al Japó.

El viatge de Chihiro (a partir de 15 anys)

Ens presenta la història de la Chihiro, una nena de deu anys que viatja en cotxe amb els pares. Després de travessar un túnel arriben a un món fantàstic en el qual no hi ha lloc per als éssers humans, només per als déus de primera i segona classe. Quan descobreix que els seus pares s’han convertit en porcs, la Chihiro se sent molt sola i espantada. Haurà de superar moltes dificultats per retornar al seu món i alliberar els pares.

 

Llibres per viatjar amb la imaginació

Hi ha llibres que ens aconsegueixen transportar a altres mons. Moltes d’aquestes obres estan basades en èpoques i països que van existir de veritat. Aquí te’n deixem algunes relacionades amb el Japó.

Afegeix un nou comentari

Top