Ei, nois i noies! A Cruïlla també hi ha llibres per a vosaltres!

Troba-li el gust a la lectura amb els llibres que tenim preparats per a tu!

Et pensaves que a Cruïlla no hi havia llibres per a tu? Doncs tenim moltes històries per a joves lectors.

Avui et volem parlar de les aventures que viuen els personatges d'aquests quatre llibres: Camps de maduixes, Serena, Què farem, què direm? i Calla, Càndida, calla! Històries que et faran estar amb el cor a la mà, identificar-te amb els personatges i veure la teva realitat d’una manera diferent.

A Camps de maduixes et presentarem la Luci, una nena que es queda en coma per culpa de l'èxtasi, la droga de disseny de moda.

A Serena coneixeràs la Serena, una noia lluitadora, que després de la mort de la seva mare, intentarà rescatar el seu pare captiu i cuidar a les seves germanes.

Què farem, què direm? et descobrirà els plans de la Bet per robar el canut que podria canviar-li la vida.

 

Camps de maduixes

Camps de maduixes

Neix el dia. En un hospital, la Luci en coma. El motiu? Un cop de calor a causa de l'"èxtasi", la droga de disseny més de moda. Els seus amics comencen a reflexionar sobre el que va passar el dia abans; la seva millor amiga, bulímica, s'enfronta finalment a ella mateixa; el noi que està enamorat de la Luci busca el camell que li va subministrar la pastilla amb l'esperança d'ajudar a salvar-li la vida. La policia també el busca, i un periodista es proposa destapar tot el dramatisme de l'afer.

En poques hores, tot s'accelera i tothom qui coneix la Luci lluita per ella, però també per alguna cosa més. Aquest vertigen s'aturarà amb l'explosió final d'aquesta història trepidant i, per damunt de tot, actual, massa actual.

I amb Calla, Càndida, calla! viuràs com canvia l'estiu de la Càndida quan l'obliguen a anar uns dies a veure l'àvia. No es pensava que una colla l'acolliria tan bé, i en especial en Jan... Si voleu saber com continuen aquestes històries, haureu de llegir els llibres...  

Veure llibre

 

 SerenaSerena

A l'any 1428, la Serena viu a Barcelona amb la mare i les seves germanes. Treballen molt per poder pagar el rescat del pare, captiu dels pirates. Però el dia de la Candelera, mentre són a l’ofici de Santa Maria del Mar, un terratrèmol sacseja la ciutat. A la mare de la Serena li cau una pedra al cap i mor, i la noia queda sola amb sis germanes, la més petita acabada de néixer. La Gelvira, una llevadora amiga de la família, l’ajuda a ocupar-se de les germanes, li ensenya l’ofici de llevadora i l’anima cada vegada que la noia s’enfonsa i pensa que no se’n sortiran.

La Serena ha de fer front a moltes situacions adverses, però la família va tirant endavant, i de mica en mica les coses milloren.

Veure llibre

 

Què farem, què direm?Què farem, què direm?

En una visita al museu del seu poble, la Bet veu que el canut que conté els follets del Pirineu es mou en la vitrina on s'exposa al públic. La seva curiositat la porta a planejar un assalt al museu per robar el canut, però abans s'informa de com actuen els minairons, ja que la llegenda diu que et poden ajudar però que també poden arribar a ser molt perillosos. Tornar al museu a tancar el balcó per dins, explicar històries, fer de polls al cap de la gent, escriure una redacció de cent paraules, entrar en el disc dur de l'ordinador, ficar-se a dins d'una rentadora i fer-la anar pel carrer o participar decisivament en un partit de bàsquet són algunes de les activitats que la Bet encarrega als minairons. Finalment, en una visita a Barcelona, la Bet perd la bossa i el canut, que sempre porta a sobre. Però no tarda gaire a saber on han anat a parar els minairons: el diari comenta la mort misteriosa d'un carter, víctima de la seva xafarderia; al lloc dels fets s'ha trobat un canut buit.

Veure llibre

 

Calla, Càndida, calla!Calla, Càndida, calla!

La Càndida ha acabat el curs de tercer d'ESO i comença l'estiu amb bon peu, perquè ha passat una revetlla de Sant Joan extraordinària. Però les coses es torcen quan els pares li anuncien que ella i els seus germans aniran a passar unes setmanes de vacances a casa de l'àvia, en un poble del Penedès. És a dir, segons la Càndida, un poble fastigós, ple de mosquits, de raïm aixafat i avorridíssim. Després d'amenaçar que se suïcidarà i de veure que a la família tant li fa, no li queda cap altre remei que anar-se'n a casa de l'àvia. Un cop instal·lada, però, descobreix que al poble hi ha una colla de joves d'entre quinze i disset anys, que van a les festes majors dels pobles dels voltants, que organitzen barbacoes nocturnes i que s'ho passen la mar de bé. I, sobretot, la Càndida descobreix que a la colla hi ha el Jan, el fill guapíssim del farmacèutic i de qui es penja el primer dia que el veu. Amb la colla, que l'accepta de seguida, i el Jan viurà unes vacances inoblidables.

Veure llibre

Afegeix un nou comentari

Related Posts

10 històries per no passar por 

Unes festes sense por!
Llegeix més

Gaudeix d’un Nadal ple de llibres i il·lusió!

Aquest Nadal regala llibres i il·lusió!
Llegeix més

Descobreix les novetats més esperades!

Llegeix més

Gabriel Bardala, Premi Gran Angular 2021

Gabriel Bardala, Premi Gran Angular 2021
Llegeix més

See all Posts

Top