Premis literaris La convocatòria dels premis El Vaixell de Vapor i Gran Angular té l'objectiu de promoure i prestigiar l'escriptura d'obres per a infants i joves en llengua catalana així com promoure el gust per la lectura dels infants i adolescents. Amb més de 30 anys d'història els guardons s'han guanyat un lloc entre els més coneguts en literatura infantil i juvenil en llengua catalana.

 


Premis El Vaixell de Vapor i Gran Angular Editorial Cruïlla i la Fundació Santa Maria van impulsar la creació dels Premis El Vaixell de Vapor i Gran Angular fa més de 30 anys amb el mateix objectiu que s’han seguit convocant de manera ininterrompuda fins avui: la voluntat de promoure la creació d’una literatura per a infants i joves en català, que els fomenti, amb autèntica qualitat literària, el gust per la lectura i els transmeti valors socials i humans.

 

 

Edicions anteriorsHistòric d'obres i autors guanyadors dels premis El Vaixell de Vapor i Gran Angular des de la primera edició.

 

 

 

Premis del Grup SMEls premis El Barco de Vapor i Gran Angular es convoquen a tots els països on és present el Grup SM. A nivell estatal es convoquen edicions en llengua castellana, gallec i euskera. El Grup també impulsa el Premi Internacional d'Il·lustració Fira de Bolònia-Fundación SM.