• PENSA INFINIT: PROBLEMES PER A PENSAR

Títol "Problemes Pensa Infinit"

En la metodologia Singapur del projecte Pensa Infinit comencem cada dia plantejant un problema sobre el qual pensar i debatre fins a resoldre’l.

Sempre comencem amb la fase que anomenem Explorem. En la fase Explorem treballem així:

  1. Proposa el problema.
  2. Demana als nens i nenes que dediquin 1 minut a pensar en ell de forma individual i en silenci.
  3. Demana als alumnes que comparteixin les seves idees amb el seu company.
  4. Recull les diverses formes de pensar que han sorgit a la classe en la pissarra.

Comprovaràs que no tothom ho ha resolt igual. Veuràs com no tothom pensa com tu!

El problema que et recomanem avui és a la part del darrere del pòster de Pensa Infinit. Si el tens, t’hi has fixat en les línies dels doblecs? Repassa-les amb un retolador gruixut i... ja està! Si no el tens, no et preocupis, descarrega la representació del pòster que t'oferim a continuació. Som-hi!

Et plantegem una sèrie de reptes per a treballar amb els teus alumnes, amb problemes que incrementen la dificultat per a cada curs.

Et serà útil imprimir la representació en mida A4 del pòster perquè els teus alumnes la puguin doblegarpintarretallar i manipular si ho necessiten per a resoldre els problemes. Comencem?

Has deixat que els teus alumnes investiguin i explorin diferents camins per a resoldre situacions? Els has permès pensar per si mateixos sense anticipar-te a ells?

Transforma’t en un guia, un mediador, escull la pregunta adequada per tal que es desencadeni l’aprenentatge, però deixa que siguin ells els qui raonin, els qui pensin i posin imatges i paraules al seu pensament.

 

El teu alumne pensa, Pensa Infinit.

 

 

Top