7 claus perquè els nens i nenes no perdin la rutina de les classes: guia per a pares i mares

Seguiu aquests passos perquè els vostres fills no perdin la rutina d'estudi durant el temps que han d’estar a casa

Nen i nena fent deures amb la seva mare

El tancament d'escoles no és pas sinònim de vacances per a alumnes i professors. La major part de les escoles estan proposant i buscant alternatives a fi que les classes segueixin el seu curs, encara que no sigui de manera presencial.

Aquí teniu alguns recursos i passos senzills de seguir que us faran la vida més fàcil a l'hora de fer l'estudi a casa durant aquests dies.

  1. Horaris: Procura que els horaris de llevar-se i d'anar a dormir no variïn gaire. D'aquesta manera els teus fills mantindran un cert ordre en la rutina que després no perjudicarà la seva incorporació a l'escola.
  2. Hores d'estudi: Acorda amb ells les hores que dedicaran a l'estudi diari. Aquest temps no ha de variar gaire de l'horari escolar. Així sabran que el temps d'estudi pactat és per estudiar i no per fer altres coses.
  3. Descansos: Tan important com pactar les hores d'estudi és acordar els temps de descans. Són necessaris per aconseguir una bona concentració durant la feina.
  4. Activitat física: A l'escola els nens no es deixen de moure. Aprofiteu les tardes per fer una mica d'esport. Els servirà de desconnexió respecte l'estudi.
  5. Lectura: A més del material escolar, els llibres de coneixement poden servir de suport per a les seves lliçons. També fomentaràs l'hàbit de lectura.
  6. Recursos en línea: Poden resultar de gran ajuda, per bé que no tot el que hi ha a Internet són fonts rigoroses. Et recomanem alguns recursos validats: 

    > Les activitats d'autoaprenentatge de l'Edu365

    > Els vídeos educatius de diferents temàtiques de Happy Learning

    > Les peces d'àudio i vídeo (amb la possibilitat de filtrar per etapa i àrea) de l'Edu3.cat

  7. Aplicacions mòbils: Utilitzar aplicacions mòbils a fi de reforçar alguns continguts de manera interactiva és una bona opció. Moltes d'aquestes aplicacions han obert l'accés durant un temps amb l'objectiu que l'aprenentatge no es vegi frenat.

Add new comment

Top