Ja coneixem les obres guanyadores dels Premis El Vaixell de Vapor i Gran Angular 2023

Descobreix el Premi El Vaixell de Vapor 2023, "Madame Esvelt" i el Premi Gran Angular 2023, "Predestinats"

 

Avui s'han presentat en roda de premsa les obres guardonades de la 39a edició del Premi El Vaixell de Vapor i la 33a del Premi Gran Angular, respectivament. Madame Esvelt de Carles Sala i Vila i Predestinats de Jesús Castillón Motta han estat les guanyadores d'aquests premis.

Madame Esvelt, Premi El Vaixell de Vapor 2023

Madame Esvelt s’ha instal·lat al Casalot, una mansió del poble de Sant Repunt que feia molts anys que estava abandonada. És una baronessa tibada i carregada de romanços que tracta a tothom amb menyspreu. L’obsessió de la Madame és estar prima i estrenar cada dia un vestit nou. Quan l’Arlet en parla amb en Mau, el seu millor amic, s’adona que aquest es comporta d’una manera molt estranya. Per això decideix investigar i descobreix que en Mau i molts altres nens del poble, cada nit, es lleven somnàmbuls i es dirigeixen al Casalot, on la Madame els fa menjar unes mandonguilles misterioses que els deixen encantats. L’Arlet, amb l’ajuda del seu professor de violí i de dos rodamons molt i molt especials, intentarà desbaratar com sigui els plans malvats de la baronessa i alliberar els seus amics d’aquell estrany malefici. 

Veure llibre

El jurat del Premi El Vaixell de Vapor 2023 ha triat Madame Esvelt de Carles Sala i Vila com a millor obra de literatura infantil per ser “una història que enganxa de principi a fi. Els personatges arquetípics estan molt ben construïts i els noms triats per l'autor són molt eloqüents. Els girs en el llenguatge també són molt divertits. Les referències a contes clàssics són evidents i això pot ajudar el lector a connectar-se més ràpidament amb el text perquè siguin alguns dels seus referents culturals”.

Carles Sala és mestre de formació, tot i que des de l’any 2008 es dedica professionalment a la creació literària. La novel·la té 120 pàgines i compta amb les il·lustracions de l’Anna Baquero. Va dirigida a nens d’entre 8 i 10 anys.

 

Predestinats, Premi Gran Angular 2023

L’Aurora viu en un futur on els homes s’han extingit i la societat està formada exclusivament per dones. Quan arriba el moment d’escollir els seus estudis universitaris, tria l’Escola de Visitants, una facultat envoltada de secretisme. Segons la versió oficial, allà preparen les estudiants per cercar un remei que permeti tornar a tenir fills de sexe masculí. Aviat descobrirà les estranyes regles del centre, una de les quals és no enamorar-se. L’Aurora no és gaire bona complint normes. El que no sospita és que, incomplint-les, pot canviar el destí de la humanitat.

Veure llibre

La decisió del jurat d'atorgar el Premi Gran Angular 2023 a l'obra de literatura juvenil Predestinats de Jesús Castillón Motta s'explica com “un cercle perfecte que s'obre amb un succés molt impactant i que es tanca donant sentit a tot el que ocorre en la història. L'estructura és sorprenent i això enganxa des del principi”.

Jesús Castillón Motta va néixer a Barcelona. Va estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona, on es va titular com a Mestre en l’especialitat d’educació musical. La novel·la té una coberta feta per l’Ignasi Font i compta amb 120 pàgines. En podran gaudir  els joves a partir de 14 anys.

 

  • Teniu ganes de participar en aquests premis? Doncs ja podeu consultar les bases legals dels premis:

Bases legals Premi El Vaixell de Vapor 2024

Bases legals Premi Gran Angular 2024

  • No us podeu perdre aquesta oportunitat de formar part de la família Cruïlla!

Afegeix un nou comentari

Top