'Els Futbolíssims', la col·lecció que fa lectors

El Pla de Dalt Futbol Club ha captivat més de tres milions de nens i nenes des del 2013

Els Futbolíssims, la col·lecció que fa lectors

L'aventura d'Els Futbolíssims va començar el maig del 2013, quan es va publicar el primer número de la col·lecció: El misteri dels àrbitres adormits. Des d'aleshores s'han publicat 17 llibres més, en què l'equip del Pla de Dalt ha recorregut el món jugant a futbol. Avui dia la col·leció ha venut més de 300.000 exemplars, s'ha mantingut als primers llocs de les llistes i s'ha convertit en un supervendes imprescindible per a lectors de 10 a 12 anys.

A tota Catalunya milers de nens i nenes s'han aficionat a la lectura gràcies a aquesta col·lecció. Tanmateix, el fenomen ha travessat fronteres i ha arribat a 21 països, cosa que el converteix en tot un èxit allà on va.

Les claus del seu èxit

Roberto Santiago, l'autor dels llibres, va crear uns personatges entranyables i molt diferents entre si en qui els nanos es veuen reflectits. Als seus llibres no només s'hi pot llegir sobre futbol, misteris i aventures, sinó també sobre diversitat, amistat, respecte, treball en equip i confiança, uns elements indispensables que fan d'aquesta col·lecció una lectura amb valors i alhora divertida.

Les il·lustracions també hi són protagonistes: úniques, divertides i expressives, aporten una segona lectura al text. A més a més, les parts en què es juga a futbol estan relatades amb format còmic, un fet que ofereix dinamisme i un toc encara més divertit a la història. Jugades impossibles, passades de vertigen, aturades inimitables... Tot això queda reflectit a la perfecció als còmics.

Roberto Santiago, un autor de premi

Roberto Santiago és guionista i director de cinema, a més d'escriptor. La seva primera novel·la, El ladrón de mentiras, va ser finalista del Premi El Barco de Vapor. Més tard, el 2016, va guanyar el premi amb la novel·la Los Protectores gràcies a la seva qualitat literària i els valors que transmetia. A més d'Els Futbolíssims ha publicat una altra gran col·lecció d'aventures, Els forasters del temps, que ja consta de deu títols i milers de llibres venuts.

Els Futbolíssims, un equip de pel·lícula

L'èxit de la col·lecció va ser tan gran que el 2018 Atresmedia va dur a la gran pantalla l'adaptació del primer llibre. Roberto Santiago va signar, juntament amb Miguel Ángel Lamata i Pablo Fernández, el guió de l'adaptació cinematogràfica, una pel·lícula excepcional en què es transmetien els mateixos valors d'equip de la col·lecció i que, a més a més, va ser un gran èxit de taquilla i es va mantenir a la cartellera durant uns quants mesos.

La nova aventura d'Els Futbolíssims

El misterio de la isla del volcánEl 5 de novembre va sortir a la venda la nova aventura d'Els Futbolíssims: El misteri de l'illa del volcà. Aquest cop el Pla de Dalt visita Tenerife, on se celebrarà el Campionat d'Espanya.

El Pla de Dalt està més preparat que mai. És la seva gran oportunitat! Aquesta vegada cap misteri impedirà que es concentrin en el futbol. Tot i que encara no coneixen els Dracs, ni els Gegants, ni els ecologistes de Tenerife Verde, i encara menys l'Exèrcit de les Ombres...

Però res no pot aturar Els Futbolíssims!

Afegeix un nou comentari

Top