• Notícies

dimecres, 20 gener, 2021 - 12:45

Coneix en Paco Moreno, IV Premi Docent de l'Any

La Fundació Jordi Sierra i Fabra i l'Editorial Cruïlla atorguen el quart Premi Docent de l'Any Paco Moreno Muñoz, professor al Col·legi Virolai de Molins de Rei. 

El lliurament del guardó va tenir lloc el dia 21 de gener del 2021 en un acte online al qual van assistir 42 persones, entre les quals es trobaven Jordi Sierra i Fabra, prolífic escriptor de literatura infantil i fundador de la Fundació Sierra i Fabra, Josep María Cervera, director global de literatura de Cruïlla, Daniel Rius, director del Col·legi Virolai, i el guanyador Paco Moreno. A més a més, hi van assistir diversos companys, companyes, alumnes i exalumnes del guardonat. L'acte, que va destacar per la seva emotivitat, va estar dirigit per la Carolina Palau, coordinadora de marketing de Cruïlla.

Paco Moreno, guanyador del IV Premi Docent de l'Any

Paco Moreno Muñoz, llicenciat Superior pel Conservatori de música del Liceu de Barcelona, i amb un Màster en pedagogia musical per la UAB i el Conservatori Municipal de Barcelona, és un professor de música amb més de 25 anys de trjectòria docent.

Ha participat en diferents projectes musicals com a compositor i intèrpret, amb els quals ha enregistrat diferents materials discogràfics, destacant la seva participació amb el “Quartet de guitarres 6.4”, amb els quals ha actuat a sales tan prestigioses com el Palau de la Música Catalana o al St.Alfege’s Church, a Londres. 

Cal destacar la seva estada al Taller Municipal de Música de Pallejà, on a més de professor de guitarra, va exercir de director durant 10 anys. Actualment, treballa al Col·legi Virolai, on imparteix classes de música des de fa 13 anys i on, a més, fa tasques de coaching i mediador entre els alumnes més grans del centre escolar. Allà, també porta a terme un projecte d´arts escèniques on fa creacions pròpies d'espectacles per al final de cada etapa escolar, en forma de Musicals i Cantates.  

 

Acte d'entrega del IV Premi Docent de l'Any al mestre Paco Moreno

Acte online d'entrega del IV Premi Docent de l'Any al mestre Paco Moreno 

 

El Premi Docent de l’Any és una iniciativa impulsada per la Fundació Jordi Sierra i Fabra amb la col·laboració d’Editorial Cruïlla, amb l’objectiu de reconèixer públicament la tasca de les i els mestres i professors a Catalunya, que amb el seu treball no només es guanyen l’agraïment i l’estima popular als seus centres, barris i poblacions, sinó que contribueixen a la creació d’un clima de motivació a l’aula i al creixement personal de l’alumnat. 

Seguint aquests criteris, el jurat ha anomenat guanyadora la candidatura del Paco Moreno, que ha estat reconegut amb la quarta edició del premi, d’una banda pel seu projecte d’arts escèniques i, de l’altra, per projectes com “Motivats” on més de 100 alumnes de Secundària participen de forma voluntària en diferents actes, i “Granet de Sorra”, una iniciativa solidària on, a partir de la creació d'una cançó, s'inicien una sèrie d'actes en favor de diferents tipus d'entitats. 

El premi consta d'un diploma acreditatiu expedit per la Fundació Jordi Sierra i Fabra, a més d'una biblioteca amb els títols de Jordi Sierra i Fabra publicats per Cruïlla i un lot de llibres per al centre en el qual el guanyador imparteixi classes. 

Edicions anteriors del Premi Docent de l'Any 

En les tres edicions anteriors, les guanyadores del premi van ser: la professora d'Història de l'Art a l'Escola Massana de Barcelona, Bruna Scotto Tovani el 2017; Carmen Albana Sanz i Virginia Espejo, el 2018, mestra i psicòloga respectivament, del Col·legi Nostra Senyora de Montserrat de Parets del Vallès; i Teresa Carreté Castellví, professora de biologia i cap d’estudis de l'Institut Campclar de Tarragona. 

El Premi Docent de l’Any es va originar per voluntat de Jordi Sierra i Fabra, qui al llarg de la seva carrera ha promogut diverses iniciatives per impulsar el talent d’altres, com ara el premi Jordi Sierra i Fabra per a joves escriptors i el premio Marta de Mont Marçal adreçat a nous talents literaris femenins.  

L'escriptor reconeix que ell mateix no va tenir una bona experiència a l'escola quan era petit, però com a autor de literatura infantil i juvenil ha visitat moltes aules i ha tractat amb molts docents al llarg dels anys, un fet que l'ha portat a promoure un reconeixement públic a la feina i professionalitat dels educadors.

 

Més informació

Top