• Notícies

dimecres, 4 desembre, 2019 - 12:30

Teresa Carreté, III Premi Docent de l'Any

La Fundació Jordi Sierra i Fabra i l'Editorial Cruïlla atorguen el tercer Premi Docent de l'Any a Teresa Carreté Castellví, cap d'estudis de l'Institut Campclar de Tarragona.

Teresa Carreté Castellví va néixer als Guiamets, al Priorat. És professora de Biologia, disciplina que ha marcat tot el seu itinerari laboral i vital. Actualment és cap d’estudis a l’Institut Campclar de Tarragona on ha estat impulsora d’un canvi pedagògic que es va iniciar a l’institut el 2014 i que està orientat a implantar el treball cooperatiu i per projectes amb grups heterogenis. 

També ha dut a terme projectes vinculats amb el món científic com la fira Tastet de Ciència del CRP Baix Camp i la Setmana de la Ciència, i s’ha implicat activament en la implantació del reciclatge i la consciència verda al centre, una acció per la qual l’institut va obtenir el distintiu d’Escola Verda

Com a cap d’estudis, una de les tasques més importants que duu a terme està adreçada a la integració de l’alumnat d’orígens i ètnies diferents i a la relació amb les seves famílies. Abans d’arribar a l’Institut Campclar, va treballar al SES Montsant, a l’Institut Joan Puig i Ferreter i a l’Institut Baix Camp de la zona del tarragonès.

 

El Premi Docent de l’Any és una iniciativa impulsada per la Fundació Jordi Sierra i Fabra amb la col·laboració d’Editorial Cruïlla i té l’objectiu de dedicar un reconeixement públic a la feina dels mestres i professors a Catalunya que, amb la seva tasca, es guanyen l’agraïment i l’estima popular als seus centres, barris i poblacions.

D’acord amb aquesta filosofia, el jurat del premi ha determinat de forma unànime que la candidatura de Teresa Carreté mereixia ser reconeguda amb la tercera edició del premi, d’una banda per les iniciatives pedagògiques i la seva tasca educativa i, de l’altra, per “l’estima i l’ampli suport aportat a la candidatura per part la comunitat de l’Institut Campclar, tant des del professorat i el personal de l’institut com per part dels alumnes”.

El premi consta d'un diploma acreditatiu expedit per la Fundació Jordi Sierra i Fabra, a més d'una biblioteca bàsica amb els títols de Jordi Sierra i Fabra publicats per Cruïlla i un lot de llibres per al centre en el qual el guanyador imparteixi o hagi impartit classes.

 

Edicions anteriors del Premi Docent de l'Any

En les dues edicions anteriors, les guanyadores del premi van ser la professora d'Història de l'Art a l'Escola Massana de Barcelona Bruna Scotto Tovani el 2017, i Carmen Albana Sanz i Virginia Espejo el 2018, mestra i psicòloga del Col·legi Nostra Senyora de Montserrat de Parets del Vallès respectivament.

El premi Docent de l'Any va néixer per voluntat de Jordi Sierra i Fabra que, des de la seva fundació, també impulsa altres guardons per promoure la creació cultural com el Jordi Sierra i Fabra de literatura per a joves i el Marta de Mont Marçal, adreçat a dones. L'escriptor reconeix que ell mateix no va tenir una bona experiència a l'escola quan era petit, però com a autor de literatura infantil i juvenil ha visitat moltes aules i ha tractat amb molts docents al llarg dels anys, un fet que l'ha portat a promoure un reconeixement públic a la feina i professionalitat dels educadors

El lliurament del premi a Teresa Carreté i Castellví tindrà lloc en una festa d'homenatge que es celebrarà al Centre Cultural de la Fundació Jordi Sierra i Fabra (Carreras i Candi, 80 - Plaça de l’Olivereta de Sants, Barcelona-) el dimecres 29 de maig, a les 19.00 h.

 
III Premi Docent de l'Any. Acte de lliurament

Dimecres 29 de maig, a les 19.00 h.

Centre Cultural de la Fundació Jordi Sierra i Fabra
Carreras i Candi, 80 – Plaça de l’Olivereta de Sants (Barcelona)

 

Més informació

Fundació Jordi Sierra i Fabra

Bases del III Premi Docent de l'Any

 

Top