Arrenca la vuitena edició de la campanya solidària Un per tu, Un per tots!
Un any més, la Fundación SM, amb la col·laboració de Cruïlla, posa en marxa una acció solidària que comparteix diversió i cultura amb qui més ho necessita. Gràcies a la resposta de les edicions anteriors d'aquesta campanya ja s'han donat 510.000 llibres.
Descobreix com pots col·laborar posant el teu granet de sorra i fent possible aquest projecte que construïm entre tots.
 
 
Com pots participar a la campanya 'Un per tu, un per tots'?
 
L'objectiu de la campanya Un per tu, un per tots és fer arribar llibres a nens i nenes en situacions socialment desafavorides. Estem convençuts que la lectura pot ajudar a canviar la vida les persones.
 
Per això us proposem que, un any més, col·laborem perquè cap infant es quedi sense llibre.
 
Per cada llibre de la col·lecció El Vaixell de Vapor i El Barco de Vapor que es vengui aquest Nadal, del 18 al 24 de desembre, la Fundación SM donarà un altre llibre a Save the children i la Fundació Balia. Un per un
 
 
Com hi pots col·laborar des de l'escola?
1. Participa al concurs 'La teva classe, el millor regal'!
 
Si ets mestre o professor d'Educació Primària o de primer cicle d'ESO pots participar amb els teus alumnes al concurs 'La teva classe, el millor regal'. Penseu com podeu convertir la vostra classe en el millor regal per a aquest Nadal. Segur que se us acudeixen mil possibilitats: un dibuix, un poema, una cançó, un vídeo... Sigueu creatius!

Penseu la vostra proposta i feu-la realitat. La millor rebrà, com a premi, una càmera Samsung Gear 360º i una biblioteca de 25 llibres per a l'aula.

 
 
Ens podeu enviar les vostres propostes de l'1 al 31 de desembre a través del formulari de participació. Si esteu interessats a participar-hi consulteu les bases legals.
 

 

 
 
 
2. Feu augmentar la donació de llibres a través de les xarxes socials
 
Des d'avui fins al 24 de desembre, feu clic a m'agrada a la nostra pàgina de facebook Cruïlla Connecta per a mestres i professors. Per cada nou seguidor donarem un altre llibre més. Fes un clic solidari.
 
A més, com que un dels millors regals que podem fer és el nostre temps i la nostra dedicació, us convidem a escriure un comentari amb l'etiqueta #Regalemlaclasse Expliqueu-nos com feu els vostres preparatius de Nadal, idees per fer regals o decorar les aules, o qualsevol activitat nadalenca o iniciativa solidària que dueu a terme a l'escola i que creieu que pot ser un regal. Per cada comentari afegirem un altre llibre més.
 
Fins a un màxim de 500 llibres
 
 
 
 
 
Qui col·labora amb la campanya 'Un per tu, un per tots'?
 
El motor de la campanya és la Fundación SM que, des de fa més de 35 anys, treballa amb professors, equips directius de centres educatius, institucions religioses i laiques, públiques i privades, bibliotecaris, orientadors i, per descomptat, infants i joves per promoure una educació de qualitat per a tots.
 
La Fundació posa a disposició de Save the Children i la Fundación Balia tants llibres com títols de la col·lecció El Vaixell de Vapor s'hagin venut durant el període de la campanya, a més dels llibres aconseguits a través del canal de Facebook. Aquestes ONG utilitzaran els llibres en els seus programes d'atenció a la infància. 
 
Per dur a terme la tasca de distribuir els llibres és imprescindible el suport de la Fundació Seur. Aquesta fundació es va crear el 2004 amb l'objectiu d'ajudar la infància més desafavorida, fins i tot marginada, i facilitar a entitats sense ànim de lucre, l'accés a serveis logístics de qualitat per fer arribar materials necessaris en la realització de projectes d'acció socila tant en situacions quotidianes com d'emergències.
 
 
 
Ajuda'ns a donar a conèixer aquesta iniciativa!
 
L'èxit de la campanya 'Un per tu, un per tots' depèn de la participació de la gent. Per això ens cal que el màxim de lectors, pares i mares i mestres i professors la coneguin. Cada any fem difusió de la campanya a llibreries, escoles i a través de les xarxes socials. Ajuda'ns a fer que tothom conegui aquesta iniciativa. Baixa't el cartell de la campanya i penja'l si tens un establiment o a la biblioteca del centre ecescolar, als passadissos de l'escola, etc. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sempre hi ha un Vaixell per a tu
Tria un vaixell i comença a somiar... 
 
 
 
 
Sèrie Blanca. Per a primers lectors, a partir de 6 anys
 
 

L'estevet, quin ratolí

La gota de pluja que tenia por

La Tània i el telescopi

La llista d'aniversari

 
 
 
 
Sèrie Blava. Per a lectors a partir de 7 anys
 
 

Les aventures del Capità Calçotets

Una nit molt moguda

Jo aquí, només sóc
el gos

Em venc el 
millor amic

 
 
 
 
Sèrie Taronja. Per a lectors a partir de 8 anys
 
 

La bossa
groga

50 oficis
esbojarrats

El Club
dels Estranys

Per un plat de
macarrons

 
 
 
 
Sèrie Vermella. Per a lectors a partir de 10 anys
 
 

Silvestre Malasang

Kulanjango

La noia del temps

Billy Elliot