Tots Som Protagonistes
 

Llibres personalitzats

'Tots Som Protagonistes' és una activitat de motivació lectora que acosta la lectura als alumnes d'una manera personal, entranyable i de segur, inoblidable. Si esculls un dels set títols inclosos en aquesta activitat, pots sol·licitar llibres personalitzats amb la continuació de la història i en què els nois i noies de classe i els seus mestres i professors són els protagonistes!

 
 
Els llibres de 'Tots Som Protagonistes' són una bona manera de generar proximitat i involucrar els alumnes en la lectura ja que els nens i nenes es veuran reflectits, ells, els seus companys i els seus amics, en una veritable aventura de ficció literària.
 
Cada llibre personalitzat de 'Tots Som Protagonistes' narra una història vinculada amb el títol d'El Vaixell de Vapor escollit i està escrita pel mateix autor. Per això s'aconsella treballar primer la lectura del llibre d'El Vaixell de Vapor i, a continuació, fer la lectura del llibre personalitzat ja que el fil argumental dels dos llibres està relacionat.
 
Els llibres per fer l'activitat de lectura 'Tots Som Protagonistes' s'han d'adquirir al canal de vendes de la impremta on line Imprimaonline, a través d’Internet. L'escola pot escollir qualsevol de les opcions de compra que s'especifiquen les condicions de l'activitat i que permeten combinar la compra de llibres d'El Vaixell de Vapor o de 'Tots Som Protagonistes' segons les necessitats de l'aula. 
 
 
 
 
 
Títols de la col·lecció El Vaixell de Vapor inclosos en l'activitat 'Tots Som Protagonistes'
 
 
 
Els somnis de l'Aurèlia
Cicle inicial Primària
Autor i il·lustracions: Eduard Márquez / Cristina Losantos
Tipa de no recordar els seus somnis, l'Aurèlia demana ajuda a una fada. Però no sap que, de vegades, els problemes més senzills no són els més fàcils de resoldre. Sobretot, quan s'hi barregen uns quants personatges capaços de convertir un dia qualsevol en un veritable malson.
 
Títol 'Tots Som Protagonistes' El Galb, els minairons i tu
 
 
 
Gertrudis i els dies
Cicle mitjà Primària
Autor i il·lustracions: Josep M. Fonalleras / Miguel Ángel Gallardo
Flaixos d'un any de la vida d'una nena explicats per ella mateixa partint de petits detalls.
 
Títol 'Tots Som Protagonistes' Gertrudis i la colla de Neptú
 
 
 
El presoner del casal del diable
Cicle mitjà Primària
Autor i il·lustracions: Pau Joan Hernàndez / Gerard Miquel Roselló
En Ramon arriba a Galícia gràcies a un intercanvi escolar. Un cop allà descobreix el Casal del Diable, que s'alça al fons del bosc de cara al Cantàbric. En aquell vell casalot, en Ramon hi viurà una aventura plena de misteris.
 
Títol 'Tots Som Protagonistes' El Far dels Vaixells Perduts
 
 
 
Leandre, el nen horrible
Cicle mitjà Primària
Autora i il·lustracions: Anna Manso / Lluís Farré
De debò és lleig o és horrible el Leandre? Potser sí, potser no. El que és segur és que s'enamora d'una nena de la classe i es fan molt amics. I plegats s'ho passen bomba fent de perruquers, investigant qui pispa el diari de la mare i fent de models fotogràfics... 
 
Títol 'Tots Som Protagonistes' Cardufitu, l'extraterrestre horrible
 
 
 
La biblioteca dels llibres buits
Cicle mitjà Primària
Autor i il·lustracions: Jordi Sierra i Fabra / Antònia Cortijos
Un fenomen molt estrany afecta la biblioteca: els llibres han perdut les lletres, que ara s'amunteguen a terra. Què ha passat? Doncs que els llibres s'han pansit perquè ningú no els llegia i s'han tret de sobre totes les lletres. La gent està molt preocupada: seran el poble de la biblioteca dels llibres buits i es convertiran en la riota de tothom.
 
Títol 'Tots Som Protagonistes' El fantasma de la biblioteca
 
 
 
La cova del torrent
Cicle superior Primària | Primer cicle ESO
Autor i il·lustracions:  Pere Pons / Pablo Auladell
En un poble de l’interior de Menorca, en Litus, un noi de tretze anys, té encara un peu en el món de la infantesa però ja comença a experimentar què és enamorar-se d’una altra persona, què representa treballar i què són els odis i malentesos que regnen entre les famílies, alguns dels quals vénen de la guerra civil. El descobriment d’un esquelet en una cova per part d’un de la colla d’en Litus revolucionarà la vida del poble.
 
Títol 'Tots Som Protagonistes' Un viatge al·lucinant
 
 
 
Silvestre Malasang
Cicle superior Primària | Primer cicle ESO
Autor i il·lustracions: Antoni Dalmases / Javier Olivares
Des de ben petit, Silvestre Malasang es proposa ser un malvat i s'hi aplica amb constància. Ho posa en pràctica a l'escola, a l'institut, a la feina..., i acaba embolicat en mil trifulgues.
 
Títol 'Tots Som Protagonistes' L'Escamot Venjança