Tren de paraules

 
La col·lecció de quaderns de llengua Tren de paraules acompanya els infants en el procés d'aprenentatge de la llengua de forma senzilla, lúdica i atractiva.
 
Els quaderns presenten un enfocament de base constructivista i tenen en compte les intel·ligències múltiples.
 

 
Tren de paraules s'organitza en tres blocs que treballen, amb un quadern per a cada curs, diferents aspectes de la llengua.
 
Per als mestres, cada quadern compta amb una guia didàctica i activitats interactives.
 
 
 
 * Els quaderns
cobreixen tots els
continguts curriculars de
llengua d'Educació Infantil.
 
Treball del grafisme, la percepció i l'expressió
 
Els quaderns Mirem contes treballen les capacitats prèvies de la lectura i l'escriptura, l'atenció visual, l'ordenació temporal, el traç i la grafomotricitat fina, l'expressió corporal... Cada quadern s'acompanya d'un conte que també contribueix a l'educació emocional dels infants, ja que cada conte tracta un valor i una emoció que els nens i nenes poden reconèixer. 

 

 
Treball de la consciència fonològica
 
Els quaderns Parlem i escoltem estan orientats a treballar les bases de l'aprenentatge de la lectoescriptura: la discriminació auditiva, l'escolta activa, la rima, la discriminació fonètica, la comparació de paraules, la separació de síl·labes… tot relacionat amb dites, endevinalles, jocs de paralules i  altres tipologies textuals vinculades a la tradició oral.
 
Al dors de les fitxes dels quaderns Parlem i escoltem s'hi poden trobar codis QR que permeten escoltar els sons treballats a classe a través d'un lector instal·lat en el dispositiu mòbil.
 
 
Treball del codi alfabètic
 
Llegim i escrivim consta d'un quadern per curs, per treballar l'aprenentatge de la lectura i l'escriptura. Els quaderns treballen la comprensió lectora, la discriminació auditiva, el dictat de paraules, l'escriptura lliure i la còpia de paraules, la lectura col·lectiva… mitjançant diferents tipologies textuals i tenint en compte el usos de la llengua (pràctic, científic, literari...).
 
Llegim i escrivim planteja un treball fonològic sistemàtic per entendre el principi alfabètic, combinat amb un aprenentatge global de la lectura. 
 
 
 
 
 Activitats interactives
 
  
Els quaderns Tren de paraules inclouen activitats interactives per a la PDI. S'hi pot accedir en línia a Cruïlla Connecta.
 

Les activitats interactives La galàxia de les lletres, dels quaderns Llegim i escrivim, també s'ofereixen en un dispositiu USB.

 
 
Per complementar
 

Grafilletres

 

Amb els quaderns de grafomotricitat Grafilletres, els nens i nenes aprenen l'escriptura de les lletres a partir del treball de diferents habilitats: l'atenció i la percepció visuals, la mobilitat, l'orientació, la coordinació... Els quaderns inclouen fotografies reals i properes a l'entorn dels infants.
 
Per als mestres, els quaderns disposen de guia didàctica descarregable o impresa.
 
 
 
 
 
 Catàleg i mostres