PAM I PIPA

La col·lecció de matemàtiques Pam i Pipa està formada per 27 quaderns trimestrals (3 per curs) organitzats en  3 blocs combinables, pensats per comprendre el món fent èmfasi a la matemàtica i treballant capacitats i estratègies de raonament.
 
Les activitats de Pam i pipa presenten un enfocament:
  • Comunicatiu, perquè plantegen activitats per treballar habilitats de comunicació i expressió: "Conversar per aprendre"
  • Creatiu, perquè proposen una matemàtica rica, amb diverses solucions, pròxima i generadora de coneixement plantejant nous problemes
  • Contextualitzat en el món dels infants, amb plantejaments, situacions i imatges properes als nens i nenes

 
Els quaderns, un per a cada trimestre  s'organitzen en 3 blocs, amb un enfocament diferent cada un. En tots els quaderns s'inclouen indicacions dels continguts curriculars de matemàtiques als quals les activitats donen resposta. El mestre pot combinar, si vol, quaderns de diferents blocs en un curs per treballar les matemàtiques de maneres diferents o escollir els tres quaderns del mateix bloc:
 
 
 
 * Els quaderns
cobreixen tots els
continguts curriculars de
matemàtiques d'Educació Infantil.
 
Pam i pipa Raonament
 
Quaderns per treballar estratègies de raonament: nombres i representació amb les mans, mosaics, sèries, laberints, situació en l'espai, recomptes, reconeixement de quantitat, interpretació de símbols… Els quaderns inclouen adhesius per treballar de forma manipulativa

 

 
Pam i pipa Problemes
 
Quaderns per aprendre estratègies de resolució de problemes senzills i desenvolupar el pensament lògic. Inclouen adhesius i encunyats per treballar de forma manipulativa.
 
 
Pam i pipa Descoberta
 
Quaderns per treballar estratègies d'exploració i descripció de l'entorn: relacionar continguts, experimentació, exploració, mesura, orientació… Cada quadern gira entorn d'un tema (la roba, el cos, els animals…) la qual cosa permet dur a terme un treball per projectes, i inclou un conte que està relacionat amb contingut matemàtic destacat i pensat per treballar la matemàtica a través de la literatura.
 
Cada quadern compta amb una guia didàctica que, seguint el mètode globalitzat Coloraines, aplica a l'educació la teoria de les intel·ligències múltiples, incloent propostes per treballar les matemàtiques des dels diferents tipus d'intel·ligència.

 

 
Per complementar
 

Grafinombres

Quaderns Grafinombres per treballar de forma sistemàtica habilitats matemàtiques bàsiques com el recompte, la correspondència de cada quantitat amb un nombre i el seu nom o l'escriptura de nombres. Cada quadern presenta nocions espacials o temporals i també els colors.
 
Per als mestres, els quaderns disposen de guia didàctica descarregable.
 
 
 
 
 Més informació