Pla Lector Construïm (Educació Primària - Cicle Mitjà)
 

3r curs - 1r trimestre


Set raons per estimar els meus pares
Jaume Cela / Jordi Vila Delclòs

En Nil escriu en una llibreta que li ha regalat el carnisser de la cantonada (que és com un padrí seu per les trifulgues que van acompanyar el naixement del nen) set raons per les quals estima els seus pares. A través d’aquestes explicacions, a poc a poc i amb tocs fins d’humor, el lector anirà coneixent en Nil (el que pensa, el que sent, el que li agrada...), els seus pares, el seu germà, les àvies, els amics i l’entorn escolar.

 
 
Mira la videorecomanació de l'autor
 
 

3r curs - 2n trimestre


Una nit molt moguda
Roser Atmetlla / Núria Feijoó

La Maria tenia un problema: quan es ficavaal llit i l’habitació quedava a les fosques, nopodia tancar els ulls. Perquè si els tancava,venien tots: el pingüí caníbal, les sabates esclafadores,la bicicleta boja... La Maria hauràd’emprendre un viatge fantàstic a través de lesseves pors per poder superar-les.

 
 
Mira la videorecomanació de l'autor
 

3r curs - 3r trimestre


Em venc la mare
Care Santos / Mercedes Marro

L’Òscar està cansat que la mare li faci tastarplats estranys i fastigosos, que li prohibeixiles llaminadures i que tingui la fal·lera de ferlollegir tant sí com no. A sobre, s’estima mésel cigró que a ell, tot i que el cigró nomésplora, menja i fa caca. Per això decideixposar un anunci per vendre’s la mare.

 
 
Mira la videorecomanació de l'autor
 
 

4t curs - 1r trimestre


Tots els colors del camaleó
Jordi Losantos / Cristina Losantos

Després que un gripau li llanci un verí alsulls, en Tami, el camaleó, perd la capacitatde distingir els colors. Per això decideix emprendreun viatge i anar a buscar el bruixotque viu a les muntanyes. Al final del viatgeen Tami s’adonarà que veure les coses demanera diferent no és cap malaltia.

 
 
Mira la videorecomanació de l'autor
 
 

4t curs - 2n trimestre


Els somnis de l’Aurèlia
Eduard Márquez / Cristina Losantos

Tipa de no recordar cap dels seus somnis,l’Aurèlia demana ajuda a una fada. Peròno sap que, de vegades, els problemes méssenzills no són precisament els més fàcils deresoldre. Sobretot quan s’hi barregen unsquants personatges capaços de convertir undia qualsevol en un veritable malson...

 
 
Mira la videorecomanació de l'autor
 
 

4t curs - 3r trimestre


Per un plat de macarrons
Mercè Canela / Ramón Rosanas

En Bruno té un restaurant italià on es fanels millors macarrons de la ciutat. La Maduixa,la seva gata, l’ajuda a cuinar. Unanit, uns desconeguts segresten la Maduixai, com a rescat, demanen la recepta delsmacarrons! Sort de la Rita, la noia de quiel Bruno està bojament enamorat, que lidona un cop de mà.

 
 
Mira la videorecomanació de l'autor