Llibre del mes #SOMELQUELLEGIM
 

Activitats per a l'aula

#somelquellegim és una campanya per promoure la literatura infantil i juvenil que pretén convocar totes les persones que hi estan relacionades.Per als centres, cada mes proposem idees per gaudir de la lectura a l'aula al voltant d'un títol seleccionat i a partir d'una videorecomanació de l'autor. Us convidem a consultar-les i a posar-les en pràctica!

 

1. Llibre recomanat: Més històries de la bruixeta Rosaura

Més històries de la bruixeta Rosaura
Carles Sala i Vila / Marta Balaguer

Nou recull d'històries de la bruixeta Rosaura, que ens explicaran com conviu amb els animalons del bosc i les peripècies que tenen tots plegats.

 
Mira la videorecomanació de l'autor
 
 
 

2. Llibre recomanat: La llegenda del drac que dormia i roncava / El conte del llop carregat de mocs (Col·lecció Contes per fer la mona)

Contes per fer la mona
Eva Mor / Viuleta

La llegenda del drac que dormia i ronava i El conte de llop carregat de mocs són els dos primers títols de la col·lecció Contes per fer la mona, pensada per compartir entre padris i fillols de lectura. Cada conte d'aquesta col·lecció és una història esbojarrada protagonitzades per personatges de les nostres tradicions i contes populars, des d'una altra perspectiva i amb un toc contemporani. Cada títol, a més, inclou activitats d'entreteniment per passar una bona estona després de llegir.

 
Mira la videorecomanació de l'autora
 
 
 
 

3. Llibre recomanat: Les meduses presumides

Les meduses presumides
Anna Cros / Valentí Gubianas

L'avi de la Marta sempre li explicava la mateixa història mentre nedaven mar endins, camí de les boies. Deia que calia anar amb compte amb les meduses presumides. Aquestes bestiotes perilloses volien fer totes les maldats que coneixien als pobres nedadors!

 
Mira la videorecomanació de l'autora
 
 
 

4.Llibre recomanat: Brisca

Brisca
Andreu Martín

La Paula va a passar el dia a la granja dels oncles. Mentre passeja pel bosc amb els pares esclata una tempesta, i la Brisca, la seva gosseta, es perd. Passen les hores i els dies, i la Brisca no torna a la granja, cosa que desespera la Paula. Alhora, per aquella zona es comença a parlar d’una colla de gossos salvatges que ataquen els animals de les masies i també les persones. Pot ser que la Brisca s’hagi ajuntat amb aquesta gossada? Això voldria dir que està viva... Però, si corre amb aquests gossos salvatges, és que ella també és capaç de fer mal a les persones?

 
Mira la videorecomanació de l'autor
 
 
 

5. Llibre recomanat: La pel·lícula de la vida

La pel·lícula de la vida
Maite Carranza

L'Olívia és una noia normal, com qualsevol altra. Té una mare actriu, un pare missing, un germà poruc, uns veïns perepunyetes, unes amigues llepafils, una tele espatllada i un pis a l'eixample petit i bufó amb orientació sud. Però, impensadament, la crisi truca a la porta i el seu petit món s'ensorra.

 
Mira la videorecomanació de l'autora